PEB / EPC

EPC-colson is een team van energiedeskundigen, gespecialiseerd in de opmaak van EPC-certificaten (in het Vlaamse Gewest) en EPB-certificaten (in het Brusselse Gewest).

Oprichter Bram Colson is van opleiding architect en daarnaast ook energiedeskundige type A. Met meer dan 10 jaar werkervaring staan wij garant voor een snelle en correcte service.

Verhuurders of verkopers kunnen vrijblijvend contact opnemen of een offerte aanvragen.

EPC (Vlaams Gewest) en EPB (Brussels Gewest)

Algemeen

Het EPB- of EPC-certificaat moet beschikbaar zijn vanaf het moment dat de woning te koop of te huur wordt aangeboden, zo niet loopt de eigenaar risico op een boete.

Via het certificaat worden potentiële kopers en huurders geïnformeerd over de energiezuinigheid van de woning. Daarnaast bevat het ook vrijblijvende aanbevelingen die een leidraad kunnen zijn voor toekomstige energiebesparende investeringen. Verkopers en verhuurders kunnen met het EPB- of EPC-certificaat de energiezuinige kenmerken van hun woning in de verf zetten.

Het certificaat blijft 10 jaar geldig. Bij een nieuwe verkoop of verhuur binnen deze periode dient geen nieuw certificaat opgemaakt te worden.

Wie investeringen uitvoert voor het verstrijken van de geldigheidsdatum doet er goed aan een nieuw certificaat te laten opmaken. De woning krijgt een betere score en dat kan de prijs alleen maar ten goede uitkomen.

Verkopers en verhuurders moeten een beroep doen op een erkende energiedeskundige type A voor de opmaak van een EPB- of EPC-certificaat voor hun woning.


Vlaams Gewest

Sinds 1 november 2008 is het energieprestatiecertificaat (EPC) verplicht bij woningen, appartementen, studio's, ... die te koop worden aangeboden. Vanaf 1 januari 2009 is die verplichting ook van kracht gegaan voor woningen, studio's, appartementen, studentenkamers, ... die te huur worden aangeboden.


Brussels Gewest

Sinds 1 mei 2011 is het EPB-certificaat verplicht bij woningen, appartementen, studio's, ... die te koop worden aangeboden. Vanaf 1 november 2011 zal die verplichting ook van kracht zijn voor woningen, studio's, appartementen, studentenkamers, ... die te huur worden aangeboden.

Neem contact voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.
bram colson
+32 477 97 22 27

België
  • EPB - PEB(Brussels Gewest)
  • EPC - CPE(Vlaams Gewest)